instructiuni montaj termopane fig 5

Montarea glafurilor exterioare la ferestre – ghid

Datorită ploilor torenţiale, a proceselor de îngheţ-dezgheţ al calotelor de zăpadă care se formează iarna pe glafurile orizontale ale ferestrelor, precum şi protejarea faţadelor de scurgerilede apă cu impurităţi pe acestea creând un aspect exterior neplăcut, s-a găsit soluţia ca aceste zone ale ferestrelor să fie protejate cu glafuri din diferite materiale: tablă zincată, laminate din aluminiu, gresie de exterior, plăci din marmură sau granit, etc. proiectate şi prelucrate corespunzător dimensiunilor ferestrelor la care se montează.

Montarea ferestrelor prevăzute cu glafuri exterioare şi interioare trebuie să se realizeze cu respectarea tuturor condiţiilor de etanşare prevăzute in articolele anterioare şi conform  cu detaliile de execuţie prevăzute de proiectant, vezi fig.5

montaj glafuri ferestre

instructiuni montaj termopane fig 5

figura 5

Operaţiunea de montare a glafurilor este separată de montarea ferestrei şi se poate realiza pentru întreg obiectivul (apartament, casă, bloc) fie de echipa de montaj tâmplărie sau de o echipă specializată, având scule şi materiale adecvate acestei operaţiuni (dispozitiv de tăiere, foarfece de metal, elemente de limitare a deformărilor produse de încălzire pe lungimi mari, silicoane, garnituri expandabile, etc.)

montaj glafuri ferestre

 • se pregăteşte suprafaţa pe care se va monta glaful, în scopul eliminării denivelărilor din construcţie, pentru a asigura orizontalitatea glafului şi pante în secţiune transversală pentru scurgerea apei
 • se ajustează glaful la cotele de montaj în mod frecvent pe lungime, lăţimea fiind stabilită iniţial
 • se fixează pe poziţie având capetele asigurate cu capacele necesare la cele din aluminiu sau PVC, prin modelarea pe laterale a celor din tablă zincată, astfel incât termosistemul aplicat să acopere limitele celor din marmură, gresie, granit sau alte materiale.
 • odată asigurate aceste condiţii se procedează la fixarea finală prin şuruburi la partea inferioară a ferestrei care este prevăzută cu un profil adecvat acestui montaj. Fixarea cu şuruburi este valabilă la glafurile din aluminiu, tablă zincată şi PVC.
 • pentru cele rigide confecţionate din materiale ca gresie, marmură, granit, etc. se aplică pe suprafaţa de montaj un strat de material adeziv corespunzător condiţiilor de exterior pe care se montează plăcile de glaf, cu respectarea detaliilor de execuţie. In continuare, în funcţie de situaţia respectivă, se iau măsurile de asigurare a etanşeităţii montajului şi stabilitatea glafului, în aşa fel încât să se asigure în totalitate cerinţele din proiectul respectiv:

–    o fixare sigură şi corectă la tâmplărie şi clădire

 • etanşeitate hidro şi termică la capetele glafului
 • stabilitate în lungime prin montarea unor elemente de fixare la clădire sub glaf
 • orizontalitate în planul ferestrei şi pantă negativă către exterior în plan perpendicular pe fereastră

 

One thought on “Montarea glafurilor exterioare la ferestre – ghid

 1. Amedeo spune:

  As avea de montat glaf nou la un apartament unde s-a facut izolare termica lungime estimata 6 m Str Pecineaga sect 5 Ati putea face lucrarea saptamana asta?

Lasă un răspuns

Tramadol Pills Online Adresa ta de email nu va fi publicată. https://www.worldhumorawards.org/uncategorized/784occg Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://asperformance.com/uncategorized/ms2goh3

https://tankinz.com/jmhd9vr

https://worthcompare.com/8pg1devy0f1

Tramadol Order Online Mexico